Opskrifter

Chicken Adobo

Ristet hvidløg
Olie
1 løg
5 fed hvidløg
1 hel kylling
1⁄4 kop sukkerrørs eddike
1⁄2 kop soya sovs
5 stk. laurbær blade
Peberkorn
1 teske brunsukker

Læg olie, hvidløg og ingefær på en varm pande, tilsæt derefter kyllingen og kog den, indtil der ikke er noget blod i den.
Tilsæt soya sovs, laurbær blade og peberkorn, og lad det simre i 10 – 15 minutter.
Tilsæt eddike, rør ikke i gryden, men lad det koge i 10 – 15 minutter.
Derefter overfør kyllingen til en anden gryde. Steg kyllingen i dens egen olie.
Tilsæt sukkeret til saucen i den første pande og tilsæt sovsen til kyllingen og lad den simre i endnu 3 minutter.
Tilsæt den ristede hvidløg som påfyldning.

Lumpia Shanghai

1 kilo hakket svinekød
1⁄2 kop grønne løg
1 kop hakket gulerødder
1 kop hakket løg
2 æg
2 tsk salt
2 tsk hvidløgspulver
1⁄4 kop persille, hakket
1⁄2 tsk sort sort peber
40 stk. forårs ruller wrapper / papir
1 spsk paprika
3 til 6 kopper olie

I en skål blandes alle ingredienserne med det hakkede svinekød: Løg, gulerødder, grønne løg, persille, salt, sort peber, hvidløgspulver, paprika og 1 stykke rå æg. Bland godt rundt.
Læg ca. 1 til 1 1/2 spiseskefulde af blandingen i et forårsrulle papir. Gør dette, indtil hele blandingen er brugt.
Varm olie i en dyb gryde. Frituresteg forårsrullerne i 10 til 12 minutter.
Fjern dem fra den dybe frituregryde og lad overskydende olie dryppe.
Læg dem på en serveringsplade og server med sursød sovs. Del og nyd!

Pork Adobo

1 kg svinekød
2 spsk hvidløg, hakket eller knust
1 løg
5 stk. tørrede laurbær blade
4 spsk eddike
1⁄2 kop sojasovs
1 spsk hele peberkorn
1 til 2 kopper vand
Salt og peber

Kombiner svinekød, sojasovs og hvidløg marinade i mindst 1 time.
Steg det marinerede svinekød i en gryde i et par minutter.
Tilsæt vand, hele peberkorn og laurbær blade og kog derefter. Kog i 40 minutter til 1 time.
Sæt i eddike og lad dem simre i 12 til 15 minutter.
Smag gryderetten til med salt og peber.